Svētdiena, 05.05.2024, 15:30
Sveicināti Viesis

Gulbenes novada invalīdu biedrība

Dienasgrāmata

Sākums » 2010 » Novembris » 5 » Darbu sāk jauns portāls par astmas ārstēšanu www.nehormonals.lv


Darbu sāk jauns portāls par astmas ārstēšanu www.nehormonals.lv
14:24
Astmas ārstēšana nav brīnums, kas notiek vienā dienā. Tā ir pacienta un ārsta cieša sadarbība ilgā laika periodā, gan apzinot astmas izraisītājus un pēc iespējas izvairoties no tiem, gan lietojot medikamentus.
Nehormonals.lv ir vietne, kur uzzināt vairāk par astmas iemesliem, izraisītājiem un izpausmēm, par pareizas ārstēšanas nozīmi un iespējām. Mājas lapā izskaidrota hormonālās terapijas nepieciešamība un nehormonālās terapijas sniegtās iespējas astmas ārstēšanā pieaugušajiem un bērniem. Astma ir hronisks elpceļu iekaisums, ko var izraisīt alergēni, vīrusi, stress, fiziska slodze un citi kairinātāji. Ja cilvēks, kuram ir astma, nonāk saskarē ar astmas alergēnu vai kairinātāju, saraujas bronhu sieniņu gludā muskulatūra un elpceļi kļūst šaurāki, sākas iekaisums bronhu gļotādā, kura izklāj elpceļu iekšējo sieniņu un sākas elpceļu gļotādas tūska, veidojas gļotains sekrēts. Hroniskais iekaisums un elpceļu sašaurināšanās astmas pacientiem izpaužas kā klepus un čīkstēšana, spiedoša sajūta krūtīs. Astmu vēl nevar pilnībā izārstēt, bet ar medikamentiem iespējams to labi ārstēt un efektīvi kontrolēt slimības gaitu, lai tā netraucētu ne mazam, ne lielam pacientam. Ja astma netiek ārstēta vispār, vai netiek ārstēta pareizi, t.i. sekojot ārsta ieteikumiem, ar laiku var rasties neatgriezeniskas sekas - elpceļu deformācija, kas būtiski ietekmēs cilvēka dzīves kvalitāti. Tā tas nebūs, ja astma tiks ārstēta pareizi, nevis tikai lēkmes brīdī pašārstēšanās veidā tiks «dzēsts ugunsgrēks». Nopietni regulāri elpošanas traucējumi, piemēram, elpas trūkums, ir tikai īpaši smagas un neārstētas astmas gadījumā. Ja papildus ārstējošiem medikamentiem ir nepieciešams bieži lietot arī atvieglojošās glābējzāles, jāvēršas pie ārsta, lai kaut ko mainītu astmas terapijā. Jo vairāk informācijas būs ārstam par pacientu, jo precīzāk būs iespējams atrast piemērotāko terapiju astmas ārtēšanai. Astmas diagnoze ir viena, bet terapiju iespējas ir daudz un ārstēšana var būtiski atšķirties katram pacientam.
Uzzini par astmu vairāk:
Skatījumu skaits: 1104 | Pievienoja: Vataru | Birkas: Astma | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]


Ieejas forma

Kalendārs
«  Novembris 2010  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930




Meklēšana
Biedrības draugi
  • Apeirons
  • Sustento
  • Statistika

    Kopā Online: 1
    Viesi: 1
    Lietotāji: 0
    Birkas
    Palīglīdzekļi Teātris Raksti Darbs un bizness Tiesības Likumi un noteikumi Realizētie projekti Nodarbības Atlaides Skaidrojumi Dāvinājumi Sporta pasākumi Tikšanās Pasākumi Sapulce Astma Talka Nodarbinātība Sporta spēles Noderīgi Balva Ziemassvētki Rehabilitācija video Semināri Pasaākumi Talkas 20 gadi žolė Sports ekskursija LT 'Ābolītis novuss uno bioptrons dambrete pasakums kartiņas sveces ballīte darbnīcas viesi tirdzins ES DCH makšķerēšana uno+zole Ekskursija Rokdarbi Floristika Kskursija


    on-line.lv

    Copyright MyCorp © 2024 | Vietnes darbību nodrošina uCoz sistēma