Svētdiena, 19.05.2024, 18:03
Sveicināti Viesis

Gulbenes novada invalīdu biedrība

Dienasgrāmata

Sākums » 2012 » Jūnijs » 15 » Ekskursija uz Dobeles ceriņu dārzu


Ekskursija uz Dobeles ceriņu dārzu
22:56

  


 Maijā vēlējāmies izbaudīt pavasara ziedēšanas skaistumu, tāpēc  biedrība organizēja ekskursiju uz  Pētera Upīša ceriņu dārzu Dobelē. Labā noskaņojumā ar autobusu uzsākām ceļojumu uz Kurzemes pusi. Pēc vairāku stundu brauciena nokļuvām Ceriņdārzā, pārņēma sajūtas, kā Dziesmu svētkos, - autobusu un mašīnu rindas, cilvēku nemitīga cilvēku plūsma. Visapkārt krāšņo ceriņziedu rota un reibinošas smaržas pašā plaukumā!


 


   Kā zināms, tieši Dobelē izveidota plašākā ceriņu kolekcija Baltijā un viena no plašākajām kolekcijām Eiropā. Maija beigās un jūnija sākumā te sabrauc tūkstošiem tūristu, lai baudītu ceriņziedu krāsu un smaržas burvību. Krāšņo ceriņziedu gan acu priekam, gan laimei te ir pietiekoši. Izcilā dārzkopja un selekcionāra Pētera Upīša iekoptajā dārzā pavisam ir 250 dažādu ceriņu šķirņu. Arī to nosaukumi nav mazāk daiļi – Dobeles Sapņotājs, Mazais Princis, Maija Viešņa u.c.


  


 


 


 


   Tālāk turpinājām ceļu uz z/s "Rūķīši", kur iepazināmies ar ārsniecības augu audzēšanu.



   Z/s „Rūķīšu tēja" ir viens no lielākajiem Latvijā audzētu ārstniecības augu ražotājiem. Ārstniecības augus mājās "Rūķīši" audzē jau no 1997. Gada. Bet uzņēmums z/s "Rūķīšu tēja" dibināts 2000. gadā. Divus gadus vēlāk jau tika piedāvāta pirmā produkcija ar uzņēmuma marku. Šobrīd gadā tiek saražots ap 5000 kg ārstniecības augu, kas safasēti tiek piedāvāti gan kā monotējas, gan izmantoti dažādos maisījumos.


 


   Nākošā pieturas vieta bija Penkules pagasta "Abrakaši", kur  apskatījām seno pulksteņu un rādioaparāt kolekciju.  Vasīlijs Cjupka savācis vairāk nekā 150 vecu un dažādu pulksteņu un rādioaparātu. Tos pētot, nevilus atgriežamies atpakaļ savā bērnībā un jaunībā.


 


 


 

   Patīkami noguruši un pārrunādami šīs dienas iespaidus, devāmies mājupceļā. Paldies, visiem par dalību un možu garu visas dienas garumā un liels paldies šoferītim. Bet atbilde, kas skaistāks ceriņi vai rozes - tā lai paliek katras dārza saimnieces ziņā ...? Uz tikšanos citā braucienā!

 

 

Skatījumu skaits: 1988 | Pievienoja: Vataru | Birkas: Ekskursija | Reitings: 5.0/2 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]


Ieejas forma

Kalendārs
«  Jūnijs 2012  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930




Meklēšana
Biedrības draugi
  • Apeirons
  • Sustento
  • Statistika

    Kopā Online: 1
    Viesi: 1
    Lietotāji: 0
    Birkas
    Palīglīdzekļi Teātris Raksti Darbs un bizness Tiesības Likumi un noteikumi Realizētie projekti Nodarbības Atlaides Skaidrojumi Dāvinājumi Sporta pasākumi Tikšanās Pasākumi Sapulce Astma Talka Nodarbinātība Sporta spēles Noderīgi Balva Ziemassvētki Rehabilitācija video Semināri Pasaākumi Talkas 20 gadi žolė Sports ekskursija LT 'Ābolītis novuss uno bioptrons dambrete pasakums kartiņas sveces ballīte darbnīcas viesi tirdzins ES DCH makšķerēšana uno+zole Ekskursija Rokdarbi Floristika Kskursija


    on-line.lv

    Copyright MyCorp © 2024 | Vietnes darbību nodrošina uCoz sistēma