Svētdiena, 19.05.2024, 00:36
Sveicināti Viesis

Gulbenes novada invalīdu biedrība

Dienasgrāmata

Sākums » 2012 » Aprīlis » 28 » Mazliet par padarīto


Mazliet par padarīto
10:56
   Ir iestājies pavasaris, uzplaukušas vizbulītes .Tam visam līdzi nāk gaišāki vakari, siltāki rīti un enerģijas pieplūdums visas dienas garumā. Tas ir laiks, kad vēlamies atgūt spēkus, uzlabot pašsajūtu pēc garās ziemas. Uzlabot dzīvesveidu, sakārtot vidi ap sevi un sniegt uzmundrinājumu apkārtējiem līdzcilvēkiem. Tāpēc nedaudz atskatīsimies uz paveikto Gulbenes novada invalīdu biedrībā. Lai ar nokavēšanos, bet labāk vēlāk kā nekad, mums ļoti liels paldies ir jāsaka Normundam Audzišam par gardajiem kāpostiem, kuri tika izdalīti biedrības  biedriem .  Arī Līgo pagasta  pārvaldes vadītājam Uldim Doņukam, Stāmerienas pagasta  pārvaldes vadītājam Aināram Brezinskim un Lejasciema pagasta  pārvaldes sociālajai darbiniecei Dzintrai Jegurei. Ar viņu palīdzību kāposti tika nogādāti invalīdu biedrības biedriem. Paldies par sadarbību un sapratni. Ir prieks strādāt kopā ar tik atsaucīgiem un jaukiem cilvēkiem.
   
   Ir noslēdzies projekts „Mēs par veselīgu dzīvesveidu”. Projekta rezultātā tika iegādātas bumbas, paklājiņi, hanteles.  Uz šīm vingrošanas nodarbībām varēja ierasties ikviens interesents, kuram bija vēlēšanās izvingrināt savus muskuļus un uzlabot pašsajūtu.  Visčaklākie vingrotāji bija Vija Kokareviča, Daina Kalēja un Ansis Kļaviņš. Ja kādam ir vēlēšanās, tad inventārs ir pieejams invalīdu biedrībā un zālē ir iespēja padarboties pašiem. Par šīm nodarbībām paldies ir jāsaka mūsu Sintijai Survillai, kura mācījās pati un mācīja mūs , kā pareizi vingrot. Sintija ne tikai vadīja vingrošanas grupu, bet devās pie invalīdiem uz mājām  izvingrināt viņu muskuļus. Sintija ir ļoti jauka, darbīga un atsaucīga jauniete.
  
   Anetes Cānes vadītajās nodarbībās  varēja iemācīties izgatavot kastītes no lietotām kartiņām, izgatavot  skaistus apsveikumus.
   Paldies psihoterapeitei  Rutai Abramovai  par interesantajām  nodarbībām, kuras noklausoties mēs daudz ko iegūstam.
   Lai gan liekas, ka tamborēt prot visi, tomēr tā tas nav. Arī tamborēšanas nodarbības notiek Ingrīdas Ceskes vadībā. Arī uz šīm nodarbībām apmeklētāju netrūkst. Ar” Latvijas Valsts Meži” atbalstu esam iegādājušies šujmašīnu, tāpēc aicināts tiek ikviens, kam nepieciešams sašūt ,salāpīt ,piešūt  un t. t.
  
   Šūsim somas, iepirkumu maisiņus un citas lietas. Lūdzu nākat un darbojaties.
   
   Spēlējām UNO spēli, metām šautriņas,  spēlējām dambreti, nūjojām. Šos sportiskos pasākumus aktīvi organizē biedrības valdes loceklis Voldemārs Pērkons. Notika kopsapulce, uz kuru bija ieradušies 75 invalīdu biedrības biedri.  Kopsapulcē atskaitījāmies par veiktajiem darbiem vecajā gadā un iezīmējām galvenos  veicamos pasākumus šinī gadā.Uz kopsapulci bija uzaicināts sociālās nodaļas vadītājs Jānis Antaņevičs, kurš atbildēja uz visiem uzdotajiem jautājumiem.
   
   Bijām aizbraukuši pieredzes apmaiņā pie Jēkabpils kolēģiem. Viņi  parādīja mums skaistu izstādi, ko darinājuši savām rokām. Ir sava datorklase, kur var apmācīt invalīdus darbam  ar datoru. Pie tases kafijas un pīrāga sarunās ritēja raiti un kolēģi apsolījās atbraukt pie mums maijā, lai iepazītos tuvāk ar mūsu biedrības darbību.
   
   Sadarbojoties ar Latvijas Sarkanā Krusta  Gulbenes nodaļu mūsu invalīdu biedrības biedri tika pie pārtikas pakām.  Ir biedri, kuri vēl nav saņēmuši šīs pakas, tāpēc lūdzu gaidām biedrībā pēc pakām.
   
   Aprīlī invalīdu biedrības biedri tika aicināti uz Lieldienu  olu ripināšanu un tematisko pēcpusdienu. Pasākums bija ļoti interesants.  Skolotājas Birutas Rukmanes vadībā  Gulbenes 2.vidusskolas 3.-5. klašu  teātra grupas audzēkņi mūs iepriecināja ar izrādi  „Ļieldienas nāk”. Paldies Jānim Medniekam, kurš bija sagatavojis interesantus jautājumus tematiskajam pasākumam.  Kā piemēram nosauciet Neatkarīgā s LR ministru prezidentus kopš 1991.gada un vēl daudzi citi jautājumi uz kuriem atbildot bija jāpadomā.  Atbildes bija pārsteidzošas. 1.vietu ieguva Ruta Danga, 2.vietu Pēteris Kozlovskis, 3.vietu  Ināra Aizupiete.
   
   Notika ķirbju diena. Ķirbis- tā ir saule no iekšpuses .Mums visiem pavasarī  tik nepieciešama saulīte  un arī vajadzība pēc  vitamīniem. Veselīgā un lielā oga satur organismam visas nepieciešamās minerālvielas. Tajā ir ļoti daudz vitamīnu. Gan E,A,C,PP,B, kalcijs ,kālijs un varētu saukt vēl un vēl, tāpēc  arī mēs  vēlējāmies  savu organismu papildināt ar devu vitamīnu.  Par ķirbi varētu stāstīt daudz un dikti, cik viņš ir veselīgs un derīgs pat sejas maskām. Un tā  Gitas Gorbenko vadībā gatavojām brīnišķīgus salātus, izvārījām biezeņzupu un cepām pīrāgus. Viss bija neticami garšīgs un nekas neliecināja ,ka šajos ēdienos ir izmantots ķirbis. Pēc tam pierakstījām receptes , uzklājām galdu un pavadījām brīnišķīgi laiku daloties pieredzē gatavojot ķirbju ēdienus.
   
   Piedalījāmies Lielajā talkas dienā. Palīdzējām sakopt Vecgulbenes muižas parku. Neskatoties uz to, ka visi ir invalīdi, katrs ar savu kaiti,  uz talku bija ieradušies 36  invalīdu biedrības biedri.  Darījām tik cik bija mūsu spēkos. Un  padarījām daudz. Cilvēki atbraukuši bija pat no Jaungulbenes ,  Daukstēm, Ozolkalna un Beļavas  , kā arī pilsētā dzīvojošie.  Liels paldies vecākās paaudzes pārstāvjiem  V.Kokarevičai, F.Bečam, Z.Ščerbakovai , D.Kalējai , R.Kornei un visiem pārējiem , kuri atrada laiku un atnāca sakopt parku. Pēc talkas dzērām tēju, ēdām maizītes un pīrādziņus. Paldies jums visiem, jo tikai kopā darot var izdarīt daudz .
Skatījumu skaits: 1691 | Pievienoja: Vataru | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]


Ieejas forma

Kalendārs
«  Aprīlis 2012  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30




Meklēšana
Biedrības draugi
  • Apeirons
  • Sustento
  • Statistika

    Kopā Online: 1
    Viesi: 1
    Lietotāji: 0
    Birkas
    Palīglīdzekļi Teātris Raksti Darbs un bizness Tiesības Likumi un noteikumi Realizētie projekti Nodarbības Atlaides Skaidrojumi Dāvinājumi Sporta pasākumi Tikšanās Pasākumi Sapulce Astma Talka Nodarbinātība Sporta spēles Noderīgi Balva Ziemassvētki Rehabilitācija video Semināri Pasaākumi Talkas 20 gadi žolė Sports ekskursija LT 'Ābolītis novuss uno bioptrons dambrete pasakums kartiņas sveces ballīte darbnīcas viesi tirdzins ES DCH makšķerēšana uno+zole Ekskursija Rokdarbi Floristika Kskursija


    on-line.lv

    Copyright MyCorp © 2024 | Vietnes darbību nodrošina uCoz sistēma