Ceturtdiena, 09.05.2024, 14:36
Sveicināti Viesis

Gulbenes novada invalīdu biedrība

Dienasgrāmata

Sākums » 2021 » Februāris » 4 » Padomi sveču liešanai mājās (laikraksts Dzirkstele)


Padomi sveču liešanai mājās (laikraksts Dzirkstele)
10:10

     Sveces rada omulīgu atmosfēru, īpaši ziemā, taču ne visi mēģinājuši tās liet paši. Gulbeniete Ida Vanuška iedrošina, ka sveču liešanas process nav sarežģīts un ikviens, kuram ir interese, to var darīt mājās un tikt pie oriģinālas paša darinātas sveces.

     "Vajag tikai materiālu, ...   

     

     un tad tikai jāstrādā!" saka Ida. Sākumā jāsagatavo visi nepieciešamie materiāli: formas, dakts, parafīns (vasks), trauciņi, katls, plītiņa, krāsvielas, smaržvielas, kā arī adatiņas dakts stabilai novietošanai. 

     Formas var būt dažādas. Der pat olu čaumalas. Jēlai olai augšas galiņu attaisa vaļā, bet apakša lai paliek ciet. Lej izkausēto parafīnu iekšā olas čaumalā. Kad sacietē, olas čaumalu sasit, un svecīte ir gatava. Var izmantot otrreiz arī smaržīgo sveču stikla trauciņus, kā arī der piena, jogurta pakas vai jebkurš cits trauciņš. Kad trauciņš ir izvēlēts, tajā ievieto dakti ar metālisko pamatni. Augšpusē novieto adatu, kas neļaus daktij izkustēties. Pēc tam tiek izkausēts parafīns, tam pievienotas krāsvielas, der arī krāsainie krītiņi, un smaržvielas. Lej formā un atstāj sastingt uz vairākām stundām. Kad svece sastingusi, tad formu apgāž otrādi un svece smuki izlec ārā.

     Ja vēlas tikt pie raibas sveces, arī tas ir paveicams, tikai process garāks. Jāielej izvēlētajā formā izkausētais parafīns, kuram pievienota krāsviela, tad jānogaida, līdz tas sastingst, un jālej virsū nākamā parafīna kārta, kurai pievienota jau cita krāsa. Tas ir interesants process, bet laikietilpīgs un prasa pacietību.

 

Atsauce: https://www.dzirkstele.lv/laikraksta-arhivs/padomi-svecu-liesanai-majas-179090?prices=1

 

Skatījumu skaits: 240 | Pievienoja: ainme34 | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]


Ieejas forma

Kalendārs
«  Februāris 2021  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728




Meklēšana
Biedrības draugi
  • Apeirons
  • Sustento
  • Statistika

    Kopā Online: 1
    Viesi: 1
    Lietotāji: 0
    Birkas
    Palīglīdzekļi Teātris Raksti Darbs un bizness Tiesības Likumi un noteikumi Realizētie projekti Nodarbības Atlaides Skaidrojumi Dāvinājumi Sporta pasākumi Tikšanās Pasākumi Sapulce Astma Talka Nodarbinātība Sporta spēles Noderīgi Balva Ziemassvētki Rehabilitācija video Semināri Pasaākumi Talkas 20 gadi žolė Sports ekskursija LT 'Ābolītis novuss uno bioptrons dambrete pasakums kartiņas sveces ballīte darbnīcas viesi tirdzins ES DCH makšķerēšana uno+zole Ekskursija Rokdarbi Floristika Kskursija


    on-line.lv

    Copyright MyCorp © 2024 | Vietnes darbību nodrošina uCoz sistēma