Piektdiena, 29.03.2024, 17:09
Sveicināti Viesis

Gulbenes novada invalīdu biedrība

Dienasgrāmata

Sākums » 2009 » Novembris » 7 » Starptautiskajā festivālā Polijā


Starptautiskajā festivālā Polijā
20:45

   No 28. līdz 30.oktobrim Gulbenes invalīdu biedrības biedri : Biruta Kozlovska, Cirēnija Mezīte, Anita Silajāne, Zinaīda Sčrerbakova, Valija Nagle, Irēna Jakovļeva un Valdis Kuharenko piedalījās starptautiskā projektā invalīdiem, kas saistīts ar teātra spēli un mākslu. Teātra festivāls norisinājas Polijas pilsētā Goldapā.

. "Uzaicinājumu piedalīties starptautiskajā invalīdu teātra festivālā saņēmām no Goldapas pilsētas Polijā, kur šāds festivāls notika pirmo reizi. Tajā bez mums piedalījās grupa no Lietuvas un astoņas grupas no Polijas. Diemžēl nebija
ieradusies grupa no Dānijas. Mūsu invalīdu biedrības koordinātes viņi bija sameklējuši ar lizumniešu starpniecību, jo no Lizuma festivāla piedalījās trīs meitenes, kuras ar dziesmām aizpildīja starplaikus starp teātra izrādēm. Lai gan festivālam bija pieteicies liels dalībnieku skaits, tomēr festivāla rīkotāji varēja uzņemt tikai 10 grupas, kurās kopā bijām 180 dalībnieki. Festivāla dalībnieku vecumam bija plaša amplitūda, sākot no 18 līdz 80 gadiem. Uzstājoties ar septīto kārtas numuru, gulbenieši izrādīja skeču par ārsta attieksmi pret dažādiem pacientiem.
 
Savu priekšnesumu izrādījām tik izteiksmīgi, liekot lietā mīmiku un kustības, ka skatītāji visu saprata, lai gan runājām latviešu valodā. Uzvedums ir veidots pēc anekdotēm. Par to paldies Astrīdai Vilciņai, kura mums palīdzēja sagatavoties! Skatītāji gulbeniešu priekšnesumu uzņēmuši ārkārtīgi sirsnīgi. Lai gan paredzēts, ka noslēguma pasākums ilgs trīs stundas, tas ilga vairāk nekā četras stundas. "Šo izrādi esam iecerējuši parādīt visiem novada invalīdiem Ziemassvētku pasākumā. Iespējams, ka aizbrauksim arī uz Alūksni.  Festivāla rīkotāji bija noorganizējuši ekskursiju uz "Safari" - brīvdabas parku, kur iespējams apskatīt briežus, meža cūkas, pāvus, stirnas un citus dzīvniekus. Lai labāk varētu iepazīt brīvdabas parku, dalībnieki vizināti traktora vilktā interesanti aprīkotā piekabē. "Mums bija iespējams iepazīt arī dažādas radošās darbnīcas, piemēram, teātra, deju, filca un citas. Mūsu grupai bija norāde darboties teātra darbnīcā, kur daudz ko redzējām pirmo reizi. Pārsvarā tajā strādāja, izmantojot mīmiku, piemēram, acu skatienu un citu. Festivāla otrajā dienā visas šīs darbnīcā rādītās iemaņas redzējām arī uz skatuves. Festivāla dalībniekiembija iespēja apmeklēt arī diskotēku.
Mājās atgriezamies ar dāvanām un pozitīvām emocijām.
Skatījumu skaits: 1135 | Pievienoja: Vataru | Birkas: Teātris, Pasākumi | Reitings: 5.0/2 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]


Ieejas forma

Kalendārs
«  Novembris 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30




Meklēšana
Biedrības draugi
  • Apeirons
  • Sustento
  • Statistika

    Kopā Online: 1
    Viesi: 1
    Lietotāji: 0
    Birkas
    Palīglīdzekļi Teātris Raksti Darbs un bizness Tiesības Likumi un noteikumi Realizētie projekti Nodarbības Atlaides Skaidrojumi Dāvinājumi Sporta pasākumi Tikšanās Pasākumi Sapulce Astma Talka Nodarbinātība Sporta spēles Noderīgi Balva Ziemassvētki Rehabilitācija video Semināri Pasaākumi Talkas 20 gadi žolė Sports ekskursija LT 'Ābolītis novuss uno bioptrons dambrete pasakums kartiņas sveces ballīte darbnīcas viesi tirdzins ES DCH makšķerēšana uno+zole Ekskursija Rokdarbi Floristika Kskursija


    on-line.lv

    Copyright MyCorp © 2024 | Vietnes darbību nodrošina uCoz sistēma