Svētdiena, 19.05.2024, 16:59
Sveicināti Viesis

Gulbenes novada invalīdu biedrība

Dienasgrāmata

Sākums » 2012 » Maijs » 14 » SUSTENTO atzīmē savu pirmo pastāvēšanas desmitgadi


SUSTENTO atzīmē savu pirmo pastāvēšanas desmitgadi
23:23
  
  
 
 
   11. maijā LCĪVSO SUSTENTO atzīmēja savu pirmo pastāvēšanas desmitgadi. Viesnīcā AVALON vairāk kā 100 biedri no SUSTENTO dalīborganizācijām dalījās svētku sajūtās, dziedot, dejojot un spēlējot teātri. Svinīgajā pasākumā kopā sanāca SUSTENTO draugi, partneri un atbalstītāji gan no Latvijas, gan no kaimiņvalstīm.  
 
   Pirms 10 gadiem, sanākot kopā 16 lielākajām biedrībām, kas apvienoja cilvēkus ar dažāda veida invaliditātēm, dzima doma saliedēties, lai Latvijā kopīgi pārstāvētu cilvēkus ar īpašajām vajadzībām. 2002. gada 11. maijā tika izveidota nevalstisko organizāciju apvienība SUSTENTO, kas izvirzīja mērķi – pārstāvēt visu cilvēku ar invaliditāti un hroniskām slimībām intereses vietējā, nacionālā un starptautiskā līmenī, ievērojot katras grupas īpašās vajadzības. Tajā pat gadā Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija "SUSTENTO” kļuva par dalīborganizāciju Eiropas Forumā cilvēkiem ar invaliditāti, kurā šobrīd jau apvienojušies vairāk kā 80 miljoni cilvēku ar invaliditāti Eiropā. Gada laikā SUSTENTO pievienojās vēl 4 reģionālās NVO. Mūsu valdes priekšsēdētāja Gunta Anča tika ievēlēta par EDF valdes locekli. Piederību SUSTENTO patlaban juridiski ir apliecinājušas 34 nevalstiskās organizācijas. „Neko par mums bez mums” – kopā ar SUSTENTO Latvijā pauž vairāk kā 50 000 cilvēku ar invaliditāti vai ar hroniskām saslimšanām, kas ir mūsu dalīborganizāciju biedri. 
 
 
 
   
 
   10 gadu laikā LCĪVSO SUSTENTO Latvijā ir izveidojusi stabilu sadarbību ar ievērojamākajām un lielākajām nevalstisko organizāciju apvienībām un sadarbības tīkliem. Eiropā – ar Eiropas Forumu cilvēkiem ar invaliditāti, Eiropas Pacientu forumu, Pieejama tūrisma tīklojumu, Koalīciju par dzīvi sabiedrībā, Eiropas Sieviešu lobiju. Pasaulē – Pasaules Cilvēku ar invaliditāti kustību un Globālo Invaliditātes fondu.
 
 
 
   Svinīgo 10. dzimšanas dienas pasākumu veidojām kopā ar savām dalīborganizācijām - tuvām un tālām. Četru stundu garumā skatijāmies un klausījāmies koncertu, ko veidoja Latvijas Nedzirdīgo biedrības Strazdumuižas pūtēju ansamblis un populārās mūzikas ansamblis EPSILON, Latvijas Neredzīgo savienības kluba RĪTAUSMA melodeklamētāji un dejotāji, Latvijas Sieviešu ar invaliditāti asociācijas ASPAZIJA vokālais ansamblis "Ilgas" un senioru deju kopa, Biedrības RŪPJU BĒRNS kustību teātris no DAC "Cerību ligzda", mūzikas grupa "Zvaigžņu dzirkstis" un dejotāji no galdniecības darbnīcas "Skaida", kā arī Gulbenes cilvēku ar invaliditāti biedrības vīru ansamblis RETRO un alūksniešu - pašiestudēto teātra izrāde.
 
 
 
Skatījumu skaits: 1160 | Pievienoja: Vataru | Birkas: Pasākumi | Reitings: 5.0/1 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]


Ieejas forma

Kalendārs
«  Maijs 2012  »
PrOTCPkSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031




Meklēšana
Biedrības draugi
  • Apeirons
  • Sustento
  • Statistika

    Kopā Online: 1
    Viesi: 1
    Lietotāji: 0
    Birkas
    Palīglīdzekļi Teātris Raksti Darbs un bizness Tiesības Likumi un noteikumi Realizētie projekti Nodarbības Atlaides Skaidrojumi Dāvinājumi Sporta pasākumi Tikšanās Pasākumi Sapulce Astma Talka Nodarbinātība Sporta spēles Noderīgi Balva Ziemassvētki Rehabilitācija video Semināri Pasaākumi Talkas 20 gadi žolė Sports ekskursija LT 'Ābolītis novuss uno bioptrons dambrete pasakums kartiņas sveces ballīte darbnīcas viesi tirdzins ES DCH makšķerēšana uno+zole Ekskursija Rokdarbi Floristika Kskursija


    on-line.lv

    Copyright MyCorp © 2024 | Vietnes darbību nodrošina uCoz sistēma