Sestdiena, 18.05.2024, 23:18
Sveicināti Viesis

Gulbenes novada invalīdu biedrība

Dienasgrāmata

Sākums » 2012 » Februāris » 2 » Uzsākta informatīvā kampaņa par daudzveidīgām medicīniskās palīdzības iespējām


Uzsākta informatīvā kampaņa par daudzveidīgām medicīniskās palīdzības iespējām
19:19

   Lai informētu iedzīvotājus par medicīniskās palīdzības saņemšanas daudzveidību un medicīnisko dienestu darba specifiku, Veselības ministrija šodien uzsāka sabiedrības informēšanas kampaņu „Jūties švaki? - Ne vienmēr ir tik traki!”
   Kampaņas pamatā ir dažādu saslimšanu situāciju atainojumi un skaidrojumi par ieteicamo rīcību, lai ātri un kvalitatīvi saņemtu mediķu palīdzību. Mērķis ir gan informēt par to, ka ir vairākas iespējas, kur vērsties pēc kvalificētu mediķu padoma vienkāršāku saslimšanu gadījumos, piemēram, sazināties ar savu ģimenes ārstu, pašam doties uz tuvāko ārstniecības iestādi vai arī zvanīt uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001, gan arī atgādināt, kādās situācijās neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukšana ir būtiska, lai glābtu cilvēka dzīvību.
 
   Veselības ministre Ingrīda Circene: „Ar šo sociālo kampaņu vēlamies plašāk informēt iedzīvotājus par pieejamajiem valsts apmaksātiem medicīnas pakalpojumiem. Kampaņas galvenais akcents ir izglītot par veselības aprūpes pakalpojuma saņemšanu un galvenais akcents ir vērsts uz pareizās izvēles izdarīšanu, jo ne vienmēr ātrās palīdzības izsaukšana ir labākā izvēle, kā pacientam palīdzēt konkrētajā situācijā. Pēc statistikas datiem, trešdaļai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) izsaukumu ir konsultatīvs raksturs, pie tam vislielāko izsaukumu skaits tiek saņemts tieši pilsētās, kurās ir pieejami steidzamās medicīniskās palīdzības punkti, slimnīcu uzņemšanas nodaļas, un iedzīvotājiem ir iespējas pašiem vērsties pēc palīdzības vieglu saslimšanu vai nelielu traumu gadījumos.”
 
   Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktors Armands Ploriņš aicināja iedzīvotājus būt sociāli aktīviem un interesēties par savai situācijai atbilstošāko veselības pakalpojuma saņemšanas veidu. Viņš norādīja, ka NMPD brigāžu noslogošana sekundāros izsaukumos ir gan finansiāli neefektīva, gan arī ir negatīvs faktors attiecībā pret līdzcilvēkiem, mazinot mediķu iespējas operatīvi reaģēt un nokļūt negadījuma vietās, kad jāpalīdz patiešām kritiski smagiem pacientiem vai cietušajiem. „Par informēšanas kampaņas nepieciešamību liecina NMPD statistika, kas uzskatāmi parāda, ka lielākais sekundāro izsaukumu skaits ir pie pacientiem ar dažādām vīrusa saslimšanām vakara stundās, veģetatīvās distonijas saasinājumiem pie gados jauniem cilvēkiem pēc pārslodzēm, kā arī pie hroniskiem pacientiem, piemēram, ar paaugstinātu asinsspiedienu, kad jāārstējas mājās ģimenes ārsta uzraudzībā.”
 
  Nacionālā veselības dienesta (NVD) direktors Māris Taube informēja, ka „lai arī Ģimenes ārstu konsultatīva tālruņa speciālisti ir snieguši 15 120 konsultācijas kopš maija, kad tālrunis sāka savu darbību, ne visi iedzīvotāji ir informēti par iespēju piezvanīt pieredzējušiem ģimenes ārstiem un ārstu palīgiem darba dienās no plkst. 18.00 līdz 8.00, bet brīvdienās un svētku dienās – visu diennakti”. Vairāk par tālruņa darbību, kā arī citām veselības aprūpes iespējām var uzzināt Nacionālā veselības dienesta mājaslapā http://www.vmnvd.gov.lv/.
 
   Latvijas Lauku Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Līga Kozlovska izteica gandarījumu par Veselības ministrijas uzsākto sabiedrības informēšanas kampaņu, norādot, ka ieguvēji būs visi – gan pacienti, gan mediķi, gan valsts.
Kampaņas ietvaros ir izveidoti informatīvi materiāli (vizītkartes un uzlīmes) iedzīvotājiem, kas tiks izplatīti ar NMPD, pacientu un ģimenes ārstu organizāciju un sociālo dienestu starpniecību. Kampaņu atbalsta Rīgas Satiksme, kura Rīgas sabiedriskā transporta līdzekļos izvietos informāciju par kampaņu. Lai skaidrotu rīcību dažādās situācijās ir sagatavots animēts video klips, kas tiks pārraidīts Latvijas televīzijā un sociālajos medijos.
 
 
Skatījumu skaits: 1280 | Pievienoja: Vataru | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]


Ieejas forma

Kalendārs
«  Februāris 2012  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829




Meklēšana
Biedrības draugi
  • Apeirons
  • Sustento
  • Statistika

    Kopā Online: 1
    Viesi: 1
    Lietotāji: 0
    Birkas
    Palīglīdzekļi Teātris Raksti Darbs un bizness Tiesības Likumi un noteikumi Realizētie projekti Nodarbības Atlaides Skaidrojumi Dāvinājumi Sporta pasākumi Tikšanās Pasākumi Sapulce Astma Talka Nodarbinātība Sporta spēles Noderīgi Balva Ziemassvētki Rehabilitācija video Semināri Pasaākumi Talkas 20 gadi žolė Sports ekskursija LT 'Ābolītis novuss uno bioptrons dambrete pasakums kartiņas sveces ballīte darbnīcas viesi tirdzins ES DCH makšķerēšana uno+zole Ekskursija Rokdarbi Floristika Kskursija


    on-line.lv

    Copyright MyCorp © 2024 | Vietnes darbību nodrošina uCoz sistēma